30% от кръвнината е чиста форма на обирджийство, смята известен защитникСемейството

...
30% от кръвнината е чиста форма на обирджийство, смята известен защитникСемейството
Коментари Харесай

Близките на убития на зебра ученик Костадин Джардов в адвокатски капан

30% от кръвнината е чиста форма на обирджийство, счита прочут бранител

Семейството на убитото преди броени дни на зебра момче в Атия също се оказа под напън на заинтересувани от бизнеса с компенсации.

Тялото на 16-годишния Костадин Джардов се трансформира в пленник в камерата на частната погребална организация “Св. Архангел Михаил ”, до момента в който бащата водеше пикантен спор, че желае друга организация да погребе сина му. На 20 ноември сутринта момчето бе прегазено от джип, до момента в който пресичало на зебра 4-лентовото шосе Бургас-Созопол в региона на Атия. Костадин отивал на учебно заведение в Бургас.

Първи за абсурда заяви в обществените мрежи някогашният сътрудник на “Господари на ефира ” Христо Бардуков от Созопол, който е другар на бащата.

Не ни дават тялото, помогнете, написа Бардуков във фейсбук, а напрежението ескалира дотолкоз, че се наложи трупът на момчето да бъде освободен с полиция и предаден на друга погребална организация.

Прокуратурата

се самосезира

и ревизира

по какъв начин тялото е

било предадено

от бургаската морга на частната траурна организация. От “Св. Архангел Михаил ” настояват, че са били потърсени от родственици на детето.

“Мои чиновници са провели 7-8 диалога с доведената майка на момчето. Тя е влезнала в контакт с тях пред моргата. След това чиновниците ми са отишли до Атия, облекли са детето, изкарали са смъртен акт и други нужни неща. За всичко това са направени разноски, само че в последна сметка ние предадохме тялото, без да вземем стотинка от родителите. Вдигна се обаче неудобен скандал ”, сподели пред “24 часа ” Кристиян Киров, притежател на погребалната организация “Св. Архангел Михаил ”. Той признава, че от организацията са предложили юрист на фамилията и твърди, че това е сторила и другата организация, която в последна сметка погреба детето.

Кристиян Киров не крие връзката си със съдружие SOS ПТП, основано да оказва помощ на близки на починали в произшествия.

“Сдружението може да предложи най-малко 50 юристи от цялата страна. Ние ги познаваме тези хора и можем да подсигуряваме за тях. Ако опечалените изберат подобен вид, имат опция да не заплащат нищо за самото заравяне, а то да се поеме от застрахователя ”, споделя Кристиян Киров.

Младият предприемач, някогашен офицер от Министерство на вътрешните работи, не счита, че има нещо смущаващо във обстоятелството, че “е затворил цикъла ” -

притежател на погребална

организация, който е част от

съдружие, което оказва помощ

на родственици на жертви

в произшествия

“Не укривам, че съм бил служител на реда. И с това доста се спекулира ”, споделя Кристиян Киров, на чието име има регистрирани 5-6 компании, съгласно информация в комерсиалния указател.

Поне 5-6 са юристите в Бургас, които са в схемата с погребалните организации. Подмамени от гратис заравяне и каузи без адвокатски възнаграждения, околните на жертвите постоянно се съгласяват да сключат контракт, че след време, когато получат кръвнината, ще дадат 20-30% на юридическите медиатори.

“В нашата адвокатска фирма нееднократно са идвали потърпевши, които още от момента, когато е изтекла информацията за драматичен случай със загуба на непосредствен, са били атакувани освен от една, а от няколко така наречен асоциации, фондации и други, които работят с погребалните организации, с полицията и с избрани юристи. Срещу някаква форма на сложна гражданскоправна и наказателноправна услуга

стартират кандърми,

подписват се безумни

контракти

А главният коз на тези юристи е, че не желаят пари от хората, само че се договарят, когато свършат делата, да получат до 30% от компенсацията ”, разяснява бургаският юрист Росен Кожухаров, един от топюристите в града, водил делото на международния първенец по фигурно пързаляне Максим Стависки за злополуката край р. Ропотамо.

Според него напосдледък компенсациите (особено след делото на Мария Баръмова и Червената пътека за Валя - убитата на зебра осмокласничка от Бургас) получават все по-сериозни размери.

“Застрахователят към този момент заплаща шестцифрени суми. Представяте ли си какъв брой е 30% от тази сума? Това си е чиста форма обирджийство на гърба на нещастието на хората, като се има поради, че общоприетите възнаграждения на сътрудниците са сред 1000 и 3000 лева в досъдебното произвеждане, според от сложността на проблема. Често се случва в правосъдна фаза да се мине на вид кратко правосъдно разследване, при което в едно съвещание всичко завършва ”, споделя юрист Кожухаров.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР